En nog een WordPress site

Feestelijke onthulling informatieborden Levenspad

SHARE
, / 1311 0

Op zaterdagmiddag 18 november tussen 14.00 en 16.00 uur vond langs het Havenspoorpad, ter hoogte van Speeltuin Jeugdveld, de feestelijke onthulling plaats van een drietal informatieborden. De onthulling werd verricht door het Rotterdamse PvdA raadslid Aruna Radjkoemar en vice-voorzitter van de Gebiedscommissie Charlois, Zeki Baran. Ongeveer 50 adoptanten waren op deze middag afgekomen.

De drie informatieborden werden op verzoek van de vereniging Vrienden van het Levenspad geplaatst. Deze borden komen in de plaats van de namen die in 2014 bij alle adoptiebomen op het pad werden geschilderd. Deze letters van de namen waren de afgelopen jaren gaan vervagen en op sommige plaatsen zelfs geheel verdwenen. Na overleg met de gemeente Rotterdam [Stadsbeheer] werd besloten om een drietal grote informatieborden langs het pad te gaan plaatsen met daarop naast informatie over de geschiedenis van het Levenspad, ook alle namen van personen of instanties waarvoor in het verleden een boompje werd geadopteerd.

Onderhoud Levenspad de komende jaren financieel gedekt

Tijdens de Commissievergadering Bouwen, Wonen en Buitenruimte op donderdag 2 november 2017, heeft wethouder buitenruimte Joost Eerdmans, op vragen van PvdA raadslid Aruna Radjkoemar geantwoord dat het onderhoud aan het Levenspad voor de komende vier jaar met een bedrag van 10.000 euro per jaar is gedekt. Het bestuur van de Vrienden van het Levenspad is daar uiteraard zeer content mee.

De afgelopen tijd zijn ook alle boompjes langs het pad geknot, en werden nog twee extra keien met daarop een naambord met de vermelding Levenspad langs het Havenspoorpad neergelegd. Ook zullen op korte termijn bij ieder boompje nog tegels met daarop een nummer, welke correspondeert met de namen op de borden, worden geplaatst. Tevens werd in overleg met de gemeente besloten het Levenspad uit te gaan breiden. De eerste 75 adoptiebomen zullen nog voor het einde van dit jaar worden geplant tussen het Vaanpleinviaduct en de Pascalweg in IJsselmonde.

Mensen die ook een boompje willen adopteren kunnen zich nog aanmelden door een mail te sturen naar info@levenspad.net Maar wees er wel snel bij, want vol is vol.