En nog een WordPress site

Huwelijksboom voor (on)fortuinlijk bruidspaar

SHARE
, / 2342 0

Bruidspaar Susanne en Danny van der Velde

Twee verliefde mensen, een prachtige locatie en schitterend zomerweer vormden de juiste combinatie voor een onvergetelijk huwelijksfeest van Danny en Susanne van der Velde uit Oudenhoorn. Met ‘kasteelheer’ Rinus van Donk van Landhuis de Olifant in Charlois had het jonge stel goede afspraken gemaakt voor de voltrekking op 20 april jongstleden. Bij goed weer zou het huwelijk afgesloten worden in de fraai aangelegde tuin van de Olifant. In Hollywood zou men jaloers zijn op een dergelijk prachtig scenario.

Twee dagen voor de huwelijksvoltrekking echter kwamen vrachtauto’s onaangekondigd het terrein opgereden en ploegden graafmachines de tuin om. Weg rozenperkjes en in bloei staande struiken en planten, weg groen gras. Alles wat overbleef was een bruin vaal hobbelveld vol kluiten klei. Alleen de aardappels moesten de grond nog in, zo leek het wel!

Tuin landhuis De Olifant op de schop

Rinus van Donk kreeg een boze aanstaande bruidegom en een intens verdrietige bruid aan de lijn. Maar ook hij kon niets meer doen dan ‘sorry’ te zeggen voor iets waar hij in geen enkele vorm debet aan was. Van Donk belde de trouwambtenaar op die ook nog eens gebiedsverantwoordelijke is in Charlois voor het Zuiderpark. Maar ook hij was niet van tevoren geïnformeerd. Ergens ‘op de torens’ had een collega opdracht gegeven voor de overigens noodzakelijke vervanging van de drainage onder de tuin maar had deze- of het ingenieursbedrijf verzuimd om hierover te communiceren. Joop kon niets meer doen dan plaatsvervangend verdrietig te zijn. Ook hij kreeg een zwaar teleurgestelde Danny en Susanne aan de lijn. Op de dag van de voltrekking was het 24 graden, de zon scheen hoog boven het pittoreske kasteeltje en de braak liggende tuin. De werkploeg had zo goed en zo kwaad alles aan kant gebracht en aangeveegd zodat in ieder geval het terras gebruikt kon worden voor de receptie na afloop.

Nu is Joop, evenals Adrie Moulijn en oud- Feyenoorder Bennie Wijnstekers, toevallig ook ambassadeur van de stichting ‘Vrienden van het Levenspad’ bestaande uit meer dan 300 langs het voormalige Havenspoorpad geplante adoptiebomen. Na één enkel telefoontje van hem aan voorzitter Rick Timmer zegde de laatste zonder enige bedenking een boompje toe welke bij de eerstkomende plantdag aan het jonge paar zal worden overgedragen. De bijbehorende oorkonde werd tijdens de huwelijksvoltrekking door de ambtenaar aan het dolgelukkige bruidspaar overhandigd. Eind goed, al goed!