En nog een WordPress site

Home Ambassadeurs

Ambassadeurs

Om het project Levenspad op een positieve wijze bij mensen en organisaties onder de aandacht te brengen, heeft het bestuur van de vereniging Vrienden van het Levenspad besloten een groot aantal bekende en minder bekende Rotterdammers/Nederlanders uit te nodigen om Ambassadeur van de Vereniging Vrienden van het Levenspad te worden.

Onderstaande personen zetten zich geheel vrijwillig in voor  de vereniging Vrienden van het Levenspad. Als Ambassadeur dragen zij de vereniging een warm hart toe, en staan zij achter het project Levenspad. Verder brengen zij het project Levenspad op een positieve wijze onder de aandacht. Zijn zijn als het ware het visitekaartje van onze vereniging. Alle ambassadeurs kregen op 24 februari 2018 van het bestuur van de Vrienden van het Levenspad een gezamenlijke eigen adoptieboom geschonken. Deze boom heeft nummer 300.

 

Aruna Radjkoermar

Aruna is een Hindoestaanse vrouw,  geboren in Dordrecht en getogen in Zwijndrecht. Aruna was tot maart 2018  gemeenteraadslid voor de PvdA in de gemeente Rotterdam. Aruna is tevens organisatie adviseur en heeft een eigen adviesbureau. Aruna Advies is opgericht  in november 2010. Ze heeft de ambitie om een goed en zinvol adviesbureau te zijn op de terreinen zorg en welzijn. Met een achtergrond van Bestuurskunde bij de overheid is Aruna Advies in staat tot een professionele dienstverlening op het gebied van strategie, beleid en innovatieve zorgoplossingen. Aruna zet zich in voor het behoud van het Levenspad.

 

 

Joost Eerdmans

Joost Eerdmans werd geboren op 9 januari 1971 te Hardewijk. Joost was van 15 mei 2014 tot maart 2018 wethouder en loco-burgemeester van Rotterdam namens Leefbaar Rotterdam. Van 23 mei 2002 tot 30 november 2006 was hij lid van de Tweede Kamer. In eerste instantie voor de Lijst Pim Fortuyn, vanaf 20 september 2006 als onafhankelijk Tweede Kamerlid en vanaf 25 september 2006 als fractievoorzitter van de Groep Eerdmans/Van Schijndel. Van 2 maart 2009 tot en met 27 maart 2014 was hij wethouder in Capelle aan den IJssel namens Leefbaar Capelle. Vanaf september 2011 tot december 2013 presenteerde hij het radioprogramma Avondspits van omroepvereniging WNL, nadat hij voor diezelfde omroep het tv-programma Uitgesproken had gepresenteerd. Joost heeft ook zijn eigen productiebedrijf, Joost Eerdmans Producties. Joost zet zich tevens  in voor het behoud van het Levenspad.

 

 

Alaattin Erdal

Alaattin Erdal werd geboren op 1 februari 1969 in Turkije.  Alaattin is getrouwd en vader van vier kinderen. Alaattin is onderwijzer van beroep en heeft gewerkt als journalist o.a. als parlementair redacteur in de Tweede Kamer en in Brussel. Hij is al 20 jaar lid van het CDA, heeft 8 jaar in de Gemeenteraad van Rotterdam gezeten en was sinds 2010 stadsdeelwethouder in Charlois. Alaattin was ook Kandidaat voor het Europees Parlement voor het CDA. Nog tijdens zijn studie in 1995 werd hij in Rotterdam uitgeroepen tot Rotterdammer van het jaar. Allaatin is zelf ook adoptant van een herdenkingsboom op het Levenspad.

 

 

Joop van der Hor

Oud inspecteur van politie Joop van der Hor, was in het verleden als ambtenaar een van de trekkers van het project Levenspad. Joop is naast zijn huidige werk als wijkcoördinator ook nog schrijver/journalist, fotograaf, columnist en presentator van talkshows. In 2001 werd Joop genomineerd voor de verkiezing van de Rotterdammer van het jaar. Joop heeft in de loop der jaren talloze initiatieven ontplooid, zowel op recreatief als op maatschappelijk vlak. Te denken valt aan de vele sportieve initiatieven die hij vanuit de Stichting Sportzeskamp Hoogvliet organiseerde en waarvan de opbrengst altijd ten goede komt aan een goed doel. Onvergetelijk was zijn bijdrage aan de opknapbeurt van de boksschool van Ome Jan Schildkamp via het programma De Uitdaging van Angela Groothuizen. Joop heeft voor zijn werkzaamheden voor diverse goede doelen de Erasmusspeld en een Ridderorde mogen ontvangen. Joop heeft ook zelf een boompje langs het Levenspad geadopteerd.

 

Ed Goverde

Ed Goverde was in het verleden actief voor de PvdA in Charlois. Hij was onder meer deelraadsvoorzitter. Tegenwoordig is hij als vrijwilliger actief als bestuurder van het Charlois Kunstfestival, van de Stichting Oldegaarde, de PvdA afdeling Charlois en als adviseur van de bewonersorganisatie Vitaal Pendrecht. Ed zette onder meer in 2005 de eerste schoolsportvereniging van de stad op in Katendrecht. Hij is hier nog steeds actief voor. Ook was hij 25 jaar bestuurslid van Spartaan ’20 waar hij met anderen een vereniging met vooral veel ouderen en weinig jeugd omvormde tot een vereniging waar nu zoveel jeugd traint, dat er wachtlijsten zijn. Vanaf 1 maart 2017  is Ed ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Woningbouwstichting “Samenwerking” in Ouderkerk aan den IJssel. In september 2017 ontving hij uit handen van wethouder Visser de Erasmusspeld. Ed heeft zelf ook een boompje op het Levenspad geadopteerd.

 

Giovanni Franken

Giovanni Franken werd geboren op 14 november 1977 te Rotterdam en is een Nederlands voormalig profvoetballer en huidig voetbaltrainer. Giovanni doorliep de gehele jeugdopleiding van Feyenoord en stond er 3 jaar onder contract. In 1998 maakte Franken zijn debuut in het betaald voetbal bij FC Dordrecht. Na kort bij VVM gespeeld te hebben, trok RKC Waalwijk hem in de zomer van 1999 aan en speelde hier 3 seizoenen. In 2010 zette Giovanni een punt achter zijn actieve spelersloopbaan en werd voetbaltrainer. Giovanni werd in het seizoen 2010-2011 trainer van RVVH dames 1 waarmee hij naar de nieuw opgezette Topklasse promoveerde. Daarna werd hij trainer van RVVH 2 waarmee hij naar de reserve-hoofdklasse promoveerde. In het seizoen 2013/14 kreeg hij kort na de competitiestart de verantwoordelijkheid voor het 1e elftal van RVVH. Giovanni promoveert met RVVH naar de Topklasse en wint voor het eerst ooit de VR Cup met RVVH. Giovanni was van 2013 t/m 2015 bondscoach van Aruba. Giovanni krijgt in 2011 op de Dutch Caribbean Pearl Awards een prijs voor zijn inzet en voorbeeldrol op sociaal cultureel gebied voor de Caribische gemeenschap uit handen van de burgemeester Aboutaleb. Hiernaast is Giovanni mede eigenaar van het adviesbureau Franken-Kayis en assurantiekantoor `t Sorgh & Huis en draagt het project Levenspad een warm hart toe!

 

Adrie Moulijn

Adrie Moulijn is de weduwe van voetballer Coen Moulijn. Coen speelde vanaf midden jaren vijftig tot begin jaren zeventig als linksbuiten bij Feyenoord en het Nederlands elftal. Coen werd op nieuwjaarsdag 2011 getroffen door een herseninfarct en overleed drie dagen later op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen daarvan. Adrie is nog steeds helemaal idolaat van Feyenoord en bezoekt nog regelmatig wedstrijden van de club in de Kuip. 34 Jaar was ze samen met Coen. Ze waren onafscheidelijk. Adrie is sinds een tijdje ook gastvrouw op Varkenoord. Adrie Moulijn was zeker niet alleen ‘de vrouw van…..’. Nog tijdens Coens actieve voetbalcarrière begon Adrie, samen met haar man, een dames- en herenmodezaak aan de Langenhorst in Rotterdam Zuid. Speciaal voor Coen heeft Adrie ook een herdenkingsboompje langs het Levenspad geadopteerd.

 

Mario Bosch

Mario Bosch woont al meer dan 50 jaar in de wijk Rotterdam Pendrecht. Vanwege zijn betrokkenheid bij de wijk is hij o.a. sinds 1993 redactielid van het wijkmagazine In de Kijkerd. In 2003 is Mario tijdens de kerstactiviteiten van Vitaal Pendrecht op Plein 1953 door voormalig burgemeester Ivo Opstelten benoemd tot dagburgemeester van Pendrecht, dit vanwege zijn grote kennis van de wijk. Sinds maart 2006 houd Mario ook een weblog bij over de wijk en inmiddels heeft hij een trouwe schare webloglezers. Vanwege zijn inzet voor Pendrecht is Mario in 2010 door de toenmalige deelgemeente Charlois onderscheiden met een zilveren Karel de Stoutespeld. Ook Mario heeft twee bomen langs het Levenspad geadopteerd waarvan één voor zijn overleden vader.

 

 

Ben Wijnstekers

Geboren op 31 augustus 1955 te Rotterdam. Ben Wijnstekers kan met recht een clubicoon van Feyenoord worden genoemd. Tussen 1976 en 1988 speelde hij maar liefst 419 wedstrijden in het roodwitte shirt, waarvan velen als aanvoerder van het elftal. Wijnstekers maakte onderdeel uit van het succesvolle Feyenoord van 1984, dat het seizoen destijds besloot met het winnen van de dubbel. Als gevolg van zijn indrukwekkende prestaties in De Kuip ontwikkelde de verdediger zich al snel tot international, wat hem het uiteindelijke aantal van 36 interlands in het Nederlands elftal opleverde. Bijzonder is dat Wijnstekers ver na het besluiten van zijn actieve carrière nog altijd verbonden is aan Feyenoord. Niet alleen is de voormalig aanvoerder gastheer in het stadion op wedstrijddagen, bovendien mag hij zich hoofdtrainer noemen van Feyenoord Soccer Schools. Voor de deelnemende kinderen is het een bijzondere eer om training te krijgen van de succesvolle oud-speler van Feyenoord, die met zijn rijke voetbalervaring de uitgelezen persoon is om hen van alles bij te brengen op het gebied van inzicht en techniek.  Ben Wijnstekers draagt het Levenspad een warm hart toe.