En nog een WordPress site

Levenspad – Nieuwsbrief nr. 9

SHARE
, / 1349 0

Beste Lezer.

Het is weer hoog tijd voor een nieuwsbrief over het Levenspad. De afgelopen tijd is het bestuur van de Vrienden weer druk geweest met veel zaken rondom het Levenspad.

Donderdag 21 september was de voorzitter van de vereniging Vrienden van het Levenspad te gast bij de Toksjoo op Zuid met Joop van der Hor en Roel Pot

Te gast bij Toksjoo op Zuid

Donderdagavond 21 september was de voorzitter van de Vrienden van het Levenspad aanwezig bij de Toksjoo op Zuid Grand Café / Restaurant Champs Elysees aan de Gooilandsingel https://www.facebook.com/Toksjoo-Op-Zuid–1131582976859068/ met Joop van de Hor en Roel Pot, om daar iets te komen vertellen over het Levenspad. Het werd een gezellige avond. En wij bedanken Joop en Roel nogmaals voor de aandacht voor het Levenspad.

Artikel De Havenloods

Vorige week stond er in De Havenloods Zuid wederom een mooi stukje over de uitbreiding van het Levenspad richting IJsselmonde. Het bestuur van de vereniging is blij met al deze aandacht. Er is veel interesse om een boompje te adopteren.

Infomiddag nieuwe adoptanten

Achter de schermen wordt er dus druk gewerkt aan uitbreiding van het Levenspad richting IJsselmonde. Daarom organiseren wij een infomiddag voor nieuwe adoptanten. De voorbereidingen voor deze infomiddag op zaterdag 21 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur bij kinderboerderij De Kooi op de Maeterlinckweg zijn in volle gang.

Het beloofd een drukke middag te worden. Ruim 50 geïnteresseerden hebben zich de afgelopen weken hiervoor aangemeld. We zitten dan ook helemaal vol voor deze dag. Om die reden hebben wij als bestuur besloten om een tweede infomiddag te gaan organiseren en wel op zaterdag 2 december, zelfde tijd en zelfde locatie. Voor deze middag is nog plaats genoeg. U kunt zich hiervoor dus nog opgeven.

 

 

 

Komt U zaterdag 21 oktober met de auto naar de infomiddag, dan vragen wij U om op de Maeterlinckweg te parkeren. Van daar af is het een klein stukje door het parkje lopen naar de ingang van de kinderboerderij. Bij de kinderboerderij zelf mag NIET worden geparkeerd.

LET OP! Er vinden momenteel nog werkzaamheden plaats op de Maeterlinckweg. [vervangen van het riool] dus is het mogelijk dat de kinderboerderij komende vanuit de richting IJsselmonde [nog] niet bereikbaar is. U dient dan via de Spinozaweg en het Vaanplein te rijden. [Afslag Crematorium]

Verkeerde naamplaten gemaakt

Vorige week maandag zouden er twee stalen naamplaten op de twee nog resterende keien langs het Levenspad / Havenspoorpad worden aangebracht. Helaas is er in de uitvoering en vervaardiging iets goed mis gegaan. Zo hebben de naamplaten de verkeerde afmeting, is het verkeerde lettertype gebruikt, en zijn de naamplaten ook nog eens veel te dun.

Om die reden heeft het bestuur van de Vrienden van het Levenspad de naamplaten afgekeurd. Men heeft blijkbaar verzuimd om het bestaande bord eerst op te meten en bij ons te informeren naar het gebruikte lettertype. Inmiddels is er door de gemeente een nieuwe opdracht verstrekt aan het bedrijf. Zij hebben belooft dat de nieuwe naamplaten voor de onthulling van de informatieborden op zaterdag 18 november gereed en aangebracht zullen zijn. Deze keien met naamplaat komen uiteindelijk aan het begin en einde van het Levenspad te liggen.

Onthulling informatieborden

Op zaterdag 18 november tussen 14.00 en 16.00 uur, zullen er langs het Levenspad 3 informatieborden worden onthult. [Locatie Speeltuin Jeugdveld. Deze onthulling zal namens de Burgemeester en raadsleden worden gedaan door Aruna Radjkoemar samen met de vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Charlois, Zeki Baran.

De middag zal aan elkaar worden gepraat door oud deelraadsvoorzitter Ed Goverde. Verder zal Sander Dijkstra van Natuur & Milieu educatie een korte presentatie gaan geven over de natuur langs het Levenspad. Bij goed weer gaan we een wandeling maken, bij minder goed weer doen we dat in de kantine van Speeltuin Jeugdveld. Tevens is er de gelegenheid voor een hapje en een drankje, en is er muziek verzorgt door Jan en Ann van Jay-Dee entertainment. U kunt zich vanaf vandaag al opgeven als U hierbij aanwezig wilt zijn.

De Bomenspotter App

Wist U dat alle bomen in Rotterdam staan geregistreerd, dus ook de bomen langs het Levenspad. Met de Bomenspotter kom je meer te weten over de bomen in jouw buurt. Wat voor soort boom staat er nu eigenlijk voor je deur, wat is de bloeiperiode en hoe oud is die eigenlijk?

Naast antwoorden op deze vragen kun je ook berichten achterlaten bij een boom. Wil je een bericht achter laten voor je geliefde? Dat kan eenvoudig via de app. Selecteer een boom die je mooi vindt of die bijzonder voor je is en plaats een bericht. Als je geliefde in de buurt van de boom komt, zal deze het berichtje kunnen lezen!

Meelezen kan ook! Klik op een boom op de kaart en lees alles wat er achter gelaten is. Het kan allemaal met Bomenspotter! Download de App via de Appstore. Zie http://www.bomenapp.nl

Zie voor meer info deze link http://www.vitalegroenestad.nl/artikelen/Bomenspotter:%20download%20de%20nieuwe%20Rotterdamse%20app.wli

Helpende handjes gezocht

Het bestuur van de Vrienden van het Levenspad is op zoek naar een aantal vrijwilligers [man/vrouw] die zich tussen oktober 2017 en maart 2018, een of twee zaterdagen willen inzetten voor de bomen op het Levenspad. Lekker bezig zijn in de natuur.

De [lichte] werkzaamheden bestaan o.a. uit: het controleren van de gezondheid van alle boompjes langs het pad, eventueel stamschot verwijderen, [Dat zijn takken die vanuit de stronk of de stam komen en gesnoeid moeten worden] en eventueel andere lichte werkzaamheden die in deze periode nodig zijn. Het gaat uitdrukkelijk NIET om het knotten. Dit wordt in deze periode door de gemeente gedaan.

Wij zorgen voor het gereedschap en rond 12 uur een broodje/koffie/thee. Mocht U dus wat tijd over hebben, en wilt U zich ook samen met ons inzetten voor het Levenspad, stuur dan even een pb of mail naar info@levenspad.net

Beste mensen. Dit was het weer even voor wat betreft deze nieuwsbrief. Vergeet niet af en toe op onze website www.levenspad.net en Facebookpagina https://www.facebook.com/vriendenvanhetlevenspad/ te kijken voor het laatste nieuws. Mocht U nog vragen hebben n.a.v. deze nieuwsbrief, dan horen wij dat uiteraard graag.

Tot de volgende nieuwsbrief.

Namens de Vrienden van het Levenspad.